donderdag 6 augustus 2009

Dag 12: Een dagje zonnen

Vandaag werd het zoals voorspeld een erg mooie dag. Na heerlijk geslapen te hebben zaten we in het zonnetje te ontbijten (helaas wel achter de ramen), maar dit bracht ons op een goed idee.
We hebben bij de receptie gevraagd of er misschien een buitenzwembad is. Gelukkig zijn ze erg behulpzaam en ze vertelden ons dat hier vlakbij een meer is waar je kunt zwemmen. We kregen er een folder van mee, het lijkt een beetje op het staalbergven, alleen dan zonder chloorbaden. Het ligt hier op ongeveer 4 km afstand, dus wij erheen.

Nadat we geparkeerd hadden (wat een beetje lastig was, omdat er niet echt een parkeerplaats was), moesten we wel entree betalen (1,60 voor ons 2en) en hier zijn we zo'n 4 uur geweest, het was tenslotte een prachtige dag. De auto gaf zelfs 29,5 graden aan! dus goed warm. Las trouwens dat het in Nederland zelfs 30 graden zou worden, dus jullie hebben vast ook een mooie dag gehad!

Na nog even naar de Albert geweest te zijn, gingen we weer richting het hotel. Hier hebben we ons even opgefrist en heb ik (Siemen) nog een beetje geleerd. Rond 18:00 uur zijn we richting de overkant van het hotel gegaan. Bij de bierbrouwerij hebben ze namelijk een restaurant van Pilsener Urquell. Ook bij het hotel beveelden ze dit restaurant aan. Dus wij erheen.
Het zag er erg gezellig uit en de menukaart bestond uit typische Tsjechische gerechten. Aangezien we dit nog heel deze vakantie niet gegeten hebben was het vandaag dan eindelijk zover.

We begonnen onze maaltijd met een lekkere goulashsoep die werd geserveerd in een uitgehold brood met dekseltje. Erg grappig, en natuurlijk ook erg lekker. Als hoofdgerecht had ik rode kool met goulashvlees en Tsjechische aardappelen (zijn toch echt heel anders dan de Nederlandse, erg stevige, maar ook kleverig, echt apart!). Sabine had beef sirloin met een zoete saus en een soort van bapoubrood (erg kleverig). En natuurlijk allebei een Pilsner Urquell, wat eigenlijk toch wel een verplichte is. Wat ook erg mooi was is dat ik voor het eerst deze vakantie mijn bord niet leeg gegeten heb! Die goulashsoep vulde erg, en als er dan nog een heel groot bord met rode kool komt wordt het ook mij te veel. Dus vandaag geen toetje voor Siemen! Sabine had voor het eerst wel een echte goede capuccino gedronken. Het lepeltje bleef zelfs op het schuim liggen.

Nadat we gegeten hadden bleek er buiten een optreden te zijn van een bandje. Hier hebben we nog even naar zitten kijken, onder het genot van nog een halve liter bier. Nu zijn we weer net in het hotel en zometeen gaan we lekker even relaxen, waarschijnlijk even yathzeeen, aangezien we dit vandaag nog niet gedaan hebben. Morgen wordt zoals gepland echt een niks doe dag. Dus goed uitrusten zodat we weer helemaal fit aan de terugreis kunnen beginnen. Op de rustdag ga ik vooral studeren.

Groetjes Siemen & Sabine.

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad, vandaag is het erg mooi weer geweest; ook nu is het nog warm. De display in de auto gaf vanmiddag 31 graden aan. Toch hebben jullie ook geluk met het weer. Tante Inge en Ome Henk waren gisteren bij ons om Japie het konijn op te halen. Ze waren net terug uit Engeland waar ze drie weken lang slecht weer hebben gehad. En als je dan met de tent kampeert.......
    Morgen beloofd het weer een mooie dag te worden. Zaterdag koelt het af en valt af en toe een bui. Weten jullie alvast wat je te wachten staat als je Nederland weer binnen rijdt. Zondag is Opa van Niersen jarig, wordt die dag 80!
    Rust morgen goed uit zodat jullie fit aan de terugreis kunnen beginnen.
    Voor straks: slaap lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi samen
    jullie lekker niets doen en wij maar hard werken
    :) vandaag je bed opgemaakt zoals belooft. het heeft de hele week lekker kunnen luchten. Ik moest me eerst door een berg tassen heen worstelen maar het is allemaal wel gelukt. Veel plezier met uitrusten en zaterdag een hele goede en veilige reis gewenst.
    gr. mam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mam,

    mijn bed moet ook nog opgemaakt worden...

    BeantwoordenVerwijderen