zaterdag 1 augustus 2009

Dag 7: Aankomst in Plzen

Hallo Allemaal,

Na nog een laatste ontbijtje in het appartement zijn we om 10.12 aangereden vanuit Lipno Nad Vltavou richting onze volgende bestemning Plzen.
Na een reis van 3,5 uur in Noord-Westelijke richting zijn we om ongeveer 13.30 aangekomen bij Hotel Angelo in Plzen. 
Het hotel ziet erg erg goed uit en door de receptioniste werden we prima geholpen.
Onze kamer was gelukkig al schoongemaakt dus konden we gelijk onze spullen naar boven brengen. Na even onze kamer bekeken te hebben: prima kamer! Lekker bed! zijn we even de stad in gegaan om het hier te verkennen. 
We zitten dicht bij een leuk plein met gezellige restaurantjes. Ook zijn hier verschillende overdekte winkelcentra, waarvan we bij toeval tijdens onze wandeling bij eentje uitkwamen.
Eindelijk waren er weer ''echte'' winkels:P In het zuiden waren er alleen maar souvenier winkeltjes, ook gezellig. Maar dit heeft toch ook wel weer wat!
Ja, ik moet af en toe gewoon een kledingzaak binnenlopen, en helaas ik kan het niet laten.
Hier is nog volop uitverkoop van zomerkleding, echt raar in Nederland was de uitverkoop al lang bezig voordat we vertrokken. In een kledingzaak heb ik nog een zomertopje gevonden in de uitverkoop;)
Rond half 5 waren we weer terug in het hotel. Uitendelijk toch gekozen om maar niet meer terug te lopen richting centrum en het restaurant van het hotel uitgeprobeerd.
Erg lekker gegeten! Allebei een maaltijdsalade, dat kom je hier eigenlijk maar weinig tegen.
Echt chique gegeten, het ziet er allemaal erg luxe uit. Met een gratis broodmantje erbij met luxe broodjes. De prijzen in het hotel zijn ongeveer vergelijkbaar met Nederland. Tijdens de rekening kwamen we er achter dat mijn wijntje 80 kroon (3.20 euro) heeft gekost en dat is voor Tsjechische begrippen goed aan de prijs.
Maar goed mocht de pret niet drukken, het eten was in iedergeval erg goed!
We wilde eigenlijk hier nog even de sauna in gaan, maar die bleek maar toch 20 uur open te zijn.
Dus dat gaan we morgenavond even doen! We hoorde bij het inchecken dat ook dit samen met een bezoek aan de bierbrouwerij van Pilsener Urequell en een bezoek aan het Dinopark hier bij de prijs zijn inbegrepen.
Tijdens het bekijken van onze kamer, zijn we er al gelijk achter gekomen dat internet op de kamer, niet gratis is en ook nog eens erg duur. Dat was voor ons in eerste instantie een minpunt, omdat we wat hadden gelezen over gratis internet.
Na navraag gedaan te hebben bij de receptie, blijken er computers met gratis internet beschikbaar, dus dat was mooi meegenomen! Kunnen we in iedergeval onze blog blijven updaten! 
Ik ben nu ons verhaal aan het schijven op een mooie IMAC pc van Apple echt een luxe!
Of het gaat lukken om foto's bij het verhaal te krijgen, gaan we morgen verder uit proberen.
Vanvond gaan we een filmpje kijken op de kamer, helaas maar 1 Nederlandse zender, maar wel een dvdspeler. Dus zetten we gewoon lekker een filmpje op.

Morgenochtend gaan we eerst kijken wat het ontbijt hier gaat brengen, we zijn benieuwd!
Daarna willen we een bezoek brengen aan de het Dinopark en de dierentuin van Plzen..


Het wordt dus een dagje in Plzn zelf. Maandag willen we zoals het er nu voorstaat naar Praag.

Een fijne avond nog!

Liefs ons


2 opmerkingen:

  1. Erg leuk dat het hotel naast de bierbrouwerij ligt(!). Volgens mij zitten jullie in een erg luxe hotel. Vandaag zijn mamma en ik de hele dag bij Willem en Laura aan het werk geweest: schilderijrails op de beneden verdieping, lamp in de keuken, afzuigkap gemonteerd, koelkast deur opnieuw gehangen, hagen geknipt, dozen/bedden/laminaat gesjouwd, gepoetst, gebgqd en nog veel meer. We zijn net thuis en zijn best moe. Kun je merken dat ook wij een dagje ouder worden. Morgen naar tante Ilse, was vandaag jarig.
    Tot morgen en voor straks welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik sluit mij bij de vorige schrijver geheel aan, allen gebgqd is gebbqed maar dat snappen jullie natuurlijk wel. Geniet van de "echte" winkels en veel plezier bij de dino's.

    Gr. mamma

    BeantwoordenVerwijderen